Marieke Lebbink

Over Marieke Lebbink


Na mijn studie Voeding en diëtetiek (1989) heb ik meer dan 16 jaar brede ervaring opgedaan bij organisaties in de thuiszorg. In deze jaren heb ik mij daarnaast geschoold (en gecertificeerd) als diëtist in de orthomoleculaire geneeskunde en natuurvoeding. Ervaring binnen de natuurvoedingsbranche heb ik opgedaan als bedrijfsdiëtist binnen een gespecialiseerd bedrijf in natuurvoedingsproducten.


Ook heb ik enkele jaren les gegeven aan de Academie voor natuurgeneeskunde en ook nu geef ik regelmatig praktijklessen als gastdocent.


Vanaf 2005 - juni 2013 ben ik verbonden geweest aan het  Allergiecentrum Utrecht, dat begin 2013 DC Allergie Amsterdam geworden is.


In 2007 ben ik gestart met mijn zelfstandige praktijk. In mijn praktijk werk ik veel samen met een aantal mdl-artsen uit het Meander ziekenhuis in Amersfoort.


De opleiding tot darmtherapeut heb ik cum laude afgerond in 2010.


In november 2012 is het boek “darmehbo, eet je darmen gezond!” uitgekomen.  Dit boek heb ik samen met collega Katinka Huiskamp geschreven. Meer informatie over ons boek kun je vinden op www.darmehbo.nl


Vanaf eind 2013 ben ik verbonden aan bekkenexpertisecentrum Pelvic Motion in Naarden.